Pri Gap.si se zelo trudimo, da vam na naši spletni strani omogočimo varno nakupovanje, zato uporabljamo različne napredne tehnologije in standarde:

 

PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard)

PCI-DSS (Payment Card Industry Data Security Standard) je varnostni standard mednarodnih plačilnih sistemov (American Express, Discover Financial Services, JCB International, MasterCard in Visa). Ponuja okvir za ustrezno zaščito podatkov uporabnika kartičnega poslovanja. Varnostni standard PCI DSS je skupen nabor orodij in ukrepov za varno ravnanje z občutljivimi informacijami, ki jih vsebujejo podatki pri kartičnem poslovanju. Izvirno je PCI DSS nastal z uskladitvijo varnostnih programov kartičnih shem Vise in MasterCarda, danes pa postavlja okvir zahtev za razvoj robustnega in varnega kartičnega poslovanja ter vključuje ukrepe za preprečevanje varnostnih incidentov pri kartičnem poslovanju, njihovo odkrivanje in ustrezno odzivanje nanje.


TLS (Transport Layer Security) tehnologija

V naši spletni trgovini dvigujemo nivo varnosti tudi z uporabo sodobne enkripcije TLS. Z uporabo TLS na naših serverjih so vaši osebni podatki šifrirani.

Preden vnesete osebne finančne informacije, se lahko prepričate, da dostopate do varnega serverja, tako da pogledate v naslovno vrstico (URL) svojega brskalnika. Če dostopate do varnega serverja, se prvi znaki URL naslova spremenijo iz »http« v »https«.

Saferpay

Za plačilo s plačilnimi karticami sodelujemo s procesnim centrom SixPay, ki ponuja plačilni center Saferpay. Saferpay uporablja vrhunske varnostne standarde, je prijazen uporabnikom in tako omogoča prijetno, varno in enostavno uporabo.

 

Zaščita pred prevarami

Za zaščito naših strank pred prevarami izvajamo različne varnostne ukrepe. Zaradi vaše zaščite vas lahko tudi pokličemo, da preverimo podrobnosti vašega naročila in vašo identiteto.

Kaj lahko za varnost na spletu storite sami?

Če uporabljate javni računalnik (v knjižnici ali spletni kavarni) ali računalnik v skupni rabi, vam svetujemo, da se iz naše spletne trgovine vedno odjavite, preden jo zapustite. Zaradi varnosti vaših podatkov in v izogib zlorabam pa vam priporočamo tudi, da zaprete vsa okna brskalnika.

Kako nas lahko kontaktirate?

Po e-pošti: custserv@gap.si
Po telefonu: 080 45 44